Tips til at holde et uforglemmeligt studentergilde

Studentergildet er en traditionsrig fest, der markerer afslutningen på nogle spændende, udfordrende og lektietunge år for studenten. År, der former os som mennesker og markerer vores indtræden i de voksnes rækker. En så speciel dag fortjener selvfølgelig en lige så speciel fest. Men hvordan holder man et godt studentergilde? Vi har samlet nogle idéer.

Hvornår holder man studentergilde?

Traditionelt set holdes studentergilder umiddelbart efter, at studenterne har haft deres afsluttende eksamener i juni. Og der er da heller intet, der signalerer sommerens begyndelse, som synet af unge mennesker med studenterhuer på i juni måned.

I den ideelle verden ville I kunne holde gildet, den dag, huen kommer på. Det er bare ikke altid, det lige netop er dén dag, der er den bedste.

Det kan være, studentens sidste eksamen ligger på en mandag, eller dagen falder sammen med en anden begivenhed. Så længe, fejringen bare lander på en dag kort tid efter, studenten har fået hue på, så er tidspunktet fint. Og så er det selvfølgelig værd at overveje at lægge studentergildet på en fredag eller lørdag, så gæsterne ikke skal op på arbejde dagen efter.

Fordi så mange studenter udklækkes på samme tid, så er det nok uundgåeligt, at nogle af studenternes fester ligger samme dag. Men hvis I ved, at der er en vigtig klassekammerat, der skal med til jeres fest, så kræver det nok lidt koordinering at få det til at gå op.

Teltudlejning til studenterfest

Tre idéer til studentergilde

1. Server en menu af sommerens råvarer

En studenterfest er ikke komplet uden en god menu. Og fordi det er en fest, der holdes om sommeren, så kan I overveje at servere noget lettere mad, der bruger sommerens store udvalg af skønne råvarer. Server for eksempel en kartoffelsalat med friske ærter eller fyr op under grillen, hvis I holder festen udendørs.

Med mad følger selvfølgelig drikke, og også her skal der være noget til enhver smag. Lad for eksempel studenten servere en velkomstdrink, der indeholder sommerens aromaer som hyldeblomst, hindbær eller mynte. Jo flere steder, I kan sætte et personligt præg, jo bedre. Det er nemlig det, der gør en fest uforglemmelig.

Men husk at tage hensyn til specielle behov hos gæsterne. Hvis I serverer alkohol, er det godt at have et alkoholfrit alternativ til de gæster, der ikke drikker. Og hvis I serverer kød, er det godt at overveje vegetariske alternativer, så ingen af gæsterne skal gå sultne hjem.

Udlejning af telte der er specielt udvalgt til din fest
Udlejning af telte der er specielt udvalgt til din fest

2. Hold studentergilde under åben himmel

Er der noget bedre end en fest under åben himmel? Med en udendørs fest kan I rykke studentergildet væk fra stuen og ud i den lune sommerluft, så jeres gæster kan nyde sommersæsonens begyndelse. Det giver festen en uformel og behagelig stemning, der passer godt til et studentergilde, mens I slipper for at bekymre jer om rengøringen af hjemmet dagen derpå.

Det er en god idé at holde øje med vejrudsigten, men endnu bedre er det, hvis I kan forberede jer, så festen bliver god, lige meget, om regnen bryder frem. For det kan være svært at forudsige, om vejret bliver godt i juni, hvor det kan være en smule omskifteligt. Med et festtelt er festen sikret mod vind og vejr, mens gæsterne får mulighed for at nyde sommerens milde luft. Hos Dantelt har vi flere forskellige løsninger, som vi tror, at I vil elske.

Se vores telte til studenterfesten her.

3. Vælg et tema for festen

Når det kommer til at planlægge en mindeværdig studenterfest, så er det en god idé at vælge et tema, der kan sætte stemningen. Det kan være studentens yndlingsfarve, en elsket hobby, eller måske en drøm om fremtiden. Når I har valgt et tema, har I inspiration til alt fra jeres invitationer til bordpynten og menuen.

Traditionelt set er farven på huen enten rød eller blå. Og den farve kan I også lade præge temaet, så I enten kan bruge rød eller blå pynt til studentergildet. I kan også vælge et mere afdæmpet tema, hvor I ligesom til menuen kan hente inspiration fra sommersæsonen til jeres pynt. Dæk for eksempel bordene med friske blomster eller røde roser, der traditionelt set er symbolske for studentertiden.

Det er også vigtigt at have den rette ramme for temaet, og hos Dantelt har vi telte, der kan passe ind i hvilket som helst et af slagsen. Uanset om I er til det mere elegante pagodetelt, det minimalistiske hvide festtelt, eller teltet, der passer ind i et mere farverigt tema, så har vi noget til jeres fest. Mulighederne mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan dit telt til studentergildet skal se ud.

Udlejning af telte der er specielt udvalgt til din fest

Kontakt os hvis du ønsker et telt til studentergildet

Fang os på: 43 44 78 78.

eller